Luftfuktare för element

Ett sätt att förbättra luftfuktigheten i rummen är att använda dig av luftfuktare för element. Luftfuktare för element är en enkel och smidig variant av luftfuktare som både kan hjälpa dig och dina växter att må bra. 

Det finns olika modeller och design av luftfuktare för element men själva grundfunktionen är densamma. Vill du ha ett inomhusklimat genom enkla medel är en luftfuktare för element rätt att välja. 

BildProduktBeskrivningButik
EINFEBEN Värmeelement keramisk luftfuktare

EINFEBEN Värmeelement keramisk luftfuktare

Dessa vita keramiska luftfuktarna bidrar till en behaglig luftfuktighet. för alla vanliga värmeelement. Finns även i andra antal per förpackning.

Köp hos Amazon
WENKO Luftfuktare rostfritt stål

WENKO Luftfuktare rostfritt stål

För upphängning på vanliga radiatorer, inklusive metallupphängning. 0,3 liters behållare.

Köp hos Amazon
COM-FOUR® 3x luftfuktare av keramik - radiatorindunstare

COM-FOUR® 3x luftfuktare av keramik - radiatorindunstare

Dessa keramiska luftfuktarna säkerställer ett behagligt inomhusklimat i sovrummet, vardagsrummet eller barnrummet. Finns med ett antal olika motiv.

Köp hos Amazon
Luftfuktare i keramik, trekantiga 2-pack

Luftfuktare i keramik, trekantiga 2-pack

2 st luftfuktare för upphängning på elementen  8 X 6,5 X12 cm

Köp hos CDon

Hur fungerar luftfuktare för element?

Denna modell av luftfuktare hänger du på elementet och på så sätt får du ett bättre inomhusklimat. Du ska fylla på på luftfuktaren med vatten och hänga den på ett varmt element. 

Luftfuktaren tillför fukt i luften genom att vattnet avdunstar tack vare värmen från elementet som du hängt den på. En luftfuktare för element drivs utan el. Tänk dock på att aldrig använda en luftfuktare för element på eldrivna element, då det kan orsaka stor skada. 

Under vintern är luftfuktigheten låg inomhus och växter mår bättre om luft tillsätts. Med en luftfuktare för element ger du dem bra förutsättningar. 

Skillnad mellan eldrivna och icke eldrivna luftfuktare

En luftfuktare som drivs utan el hängs bara smidigt på elementet och påverkar i sig inte din elräkning. Det har länge varit ett husmorstips att placera en behållare med vatten vid elementet och idag finns det flera varianter av luftfuktare som är enkla att hänga på elementen. 

En av skillnaderna som man kan se när man jämför eldrivna och icke eldrivna luftfuktare är att det eldrivna är dyrare. De har i sin tur fler funktioner och är större men luftfuktare utan el är skapad just för att vare en smidig och enkel modell. 

Andra skillnader är att effektivare att öka luftfuktigheten än vad icke eldrivna är. Processen för att öka luftfuktigheten i ett rum är påtagligt långsammare med en luftfuktare utan el. Dock är det mer prisvärt om du inte behöver en mängd funktioner. 

luftfuktare för element

Varför använda luftfuktare för element?

Torr inomhusklimat kan exempelvis leda till luftvägsproblem, torra ögon och slemhinnor men med hjälp av luftfuktare kan du reglera luftfuktigheten i ditt hem. Torr luft är vanligast på vintrarna men kan även förekomma de andra årstiderna. Har du dessutom allergier är luftfuktare ett bra verktyg att ta till hjälp.

Luftfuktare för element är en enkel, smidig variant utan massa onödiga funktioner. Det enda du ska göra är att fylla på med vatten när det behövs och sedan sköter den sig själv när du har hängt den över ett varmt element. Inte krångligt alls! 

En luftfuktare för element finns i olika varianter och material såsom keramik, stål eller plast. Luftfuktare för element finns således i många olika varianter och många av dem är faktiskt riktigt vackert designade. Du hittar lätt någon variant som passar dig och ditt hem. 

Optimal luftfuktighet

Både för arbetsplatser och privata hem bör luftfuktigheten ligga mellan 40 och 60 %. De ska varken vara för låg eller för hög. Håller du dig inom detta intervall hämmas tillväxten av mögel och bakterier samtidigt som du får en bra inomhusluft. 

Luftfuktigheten förändras med årstiderna och desto kallare det blir ju torrare känns luften. Förutom vädret kan exempelvis faktorer såsom uppvärmningssystemet påverka luftfuktigheten.